Kiszivárgott a Windows 7 SP1 bétája

Kiszivárgott az internetre, torrentként letölthetővé vált a Windows 7 első szervizcsomagjának (SP1) egy béta-változata. Amint a fájlt bemutató weboldal írja: a 6.1.7601.16537-es buildszámot viselő csomag egészen friss, március 27-én készült. A szájt szerint a pakk látványosan gyorsabban települ mint a Vista-szervizcsomagok, noha a folyamat két újraindítással jár.

Forrás: GeekSmack
Forrás: GeekSmack

Amint azt korábban megírtuk: a Windows 7 SP1 csupán hibajavításokat és frissítéseket tartalmaz majd, újdonságokat alig. A Microsoft az utóbbiak közül mindössze egyet említett: a távoli hozzáférés (Remote Desktop) frissített változatát, melyet úgy alakítottak ki, hogy Windows Server 2008 R2 javítócsomagjában megjelenő új platformmal, a RemoteFX-szel képes legyen együttműködni. A cég egyébként azt nem árulta el, mikor tervezik kiadni a pakkot.

Valószínű ugyanakkor, hogy – már ha maradnak a megszokott menetrendnél – a negyedik negyedévnél korábban nem. A Windows XP esetében nagyjából 10, a Vistánál pedig körülbelül 12 hónap telt el a kiskereskedelmi premier és az első szervizpakk kiadása között. Az a malajziai weboldal, a TechARP, amely termékinformációk kiszivárogtatásával a múltban több alkalommal is bizonyította, hogy közelről ismeri az amerikai szoftvervállalat terveit, egy hónapja szintén azt írta: valószínűleg nem jelenik meg a csomag a negyedik negyedév előtt.

Azóta történt

Előzmények

  • Marad ingyen kipróbálható a Windows 7

    Most zárult volna le az akció, de a Microsoft az év végéig meghosszabbította. A demórendszer 90 napig működik, utána le kell cserélni.

  • Alig hoz változást a Windows 7 javítócsomagja

    A várhatóan az év végén érkező frissítések szinte semmi újdonságot nem tartalmaznak, a cég szóvivője szerint szoftvereik már most is teljesen megbízhatóan működnek.