Kipróbálható az Opera 10 első bétája

Hirdetés

A norvég Opera Software elérhetővé tette böngészőalkalmazásának legújabb tesztváltozatát, mégpedig a soron következő 10-es számú verzió első bétáját. A cég azt ígéri, a jól beállított Presto 2.2-es motornak köszönhetően termékük akár 40 százalékkal is gyorsabb lehet a 9-es változathoz képest, az erőfölény leginkább az olyan erőforrás-igényes portálokon mutatkozik meg leginkább, mint a Gmail és a Facebook.

A felhasználói felületen is történtek komoly módosítások, melyek közül kiemelkedik a megnyitott weblapok füleit mutató sáv átméretezhetősége, de a nyújtható-szűkíthető keresőmező is érdekes újdonságnak számít. Emellett bekapcsolták a Hunspell szótárformátumra épülő nyelvhelyesség-ellenőrzőt és a felhasználói beavatkozást nem igénylő automatikus szoftverfrissítési modult is, illetve implementálták a hangzatos Opera Turbo névre keresztelt sebességjavító megoldást.

A Peregrine fejlesztési kódnévre hallgató Opera 10 béta 1 szabadon letölthető a gyártó honlapjáról, a termékről további információkat ugyanott olvashatnak az érdeklődők.

Azóta történt

  • Mobilon az Opera a legnépszerűbb böngésző

    Az iPhone Safariját az elmúlt hónapban sikerült megelőznie a norvég szoftvernek. Kérdés, hogy meddig.

  • Leteszteltük az Opera 10 bétáját

    A napokban jelent meg a norvég böngésző legfrissebb változata, az Opera 10 béta. A cikkben bemutatjuk az újdonságokat, szubjektív észrevételekkel és háttér-információkkal vegyítve. Lássuk, mit várhatunk majd az új verziótól!

Előzmények