Kipróbálható az Office 365

A Microsoft – igazolva a múlt héten szárnyra kapott pletykákat – bejelentette, hogy mostantól nyilvános, bárki által kipróbálható az Office 365 bétája. Ez a felhőalapú, havi előfizetési díj fejében használható irodai csomag a SharePoint Online, Exchange Online, Lync Online, Office Web Apps, illetve opcionálisan a teljes Office 2010 Professional Plus alkalmazásokat tartalmazza.

Hirdetés

Az Office 365 béta-programját a vállalat tavaly októberben indította el, a részvétel azonban a meghívott kkv-kra és nagyvállalatokra korlátozódott. A cég közleménye szerint a teszthez több mint százezer szervezet csatlakozott, ezek visszajelzései alapján csiszolták a szolgáltatást. Most a bétát Magyarországon és a világ további 37 országában összesen 17 nyelven (köztük magyarul) tették hozzáférhetővé.

A Microsoft hangsúlyozza, hogy a felhőalapú Office 365 a nagyvállalati irodai alkalmazásokat a kisebb cégek számára is elérhetővé, megfizethetővé teszi. „A Magyarországon működő kis- és középvállalkozások számára egyedülálló lehetőséget kínál az Office 365, mivel külső és belső kommunikációjukhoz ugyanazokat a szolgáltatásokat és funkciókat használhatják, mint a nagyvállalati szektor szereplői, így megszűnhet az a korábbi versenyhátrány, amit a legkorszerűbb informatikai háttér hiánya okozhatott” – mondta Nagy Levente, a Microsoft Magyarország Office-üzletágának vezetője.

A cég közlemény szerint a kisvállalkozások bejelentkezést és regisztrációt követően 5,25 eurós havi díj ellenében hozzájuthatnak az Office Web Apps, az Exchange Online, a SharePoint Online és a Lync Online alkalmazásokhoz, valamint egy önálló honlaphoz akár már egy felhasználótól. A közepes és nagyobb méretű vállalatok számára kialakított Office 365 konstrukciókból több is van: például havi 1,79 eurós előfizetői díjért egy alap e-mail szolgáltatást kínáló licencváltozatot is lehet választani, de a nagyvállalati Office 365 keretein belül lehetőség van az eddig csak mennyiségi licenckonstrukcióban elérhető Microsoft Office Professional Plus havidíjas megvásárlására is. A felhasználónként havi 22,75 euróba kerülő Office 365 E3 csomaghoz a komplett asztali termék mellett a hét minden napján 24 órában működő telefonos ügyfélszolgálat is jár.

A hírek szerint az Office 365 végleges változatának megjelenése idén nyáron, talán júniusban várható. A Microsoft közleménye szerint azok, akik most elkezdik tesztelni a bétát, nyugodtan tehetik, hiszen az ott felhalmozott felhasználói adatokat az induláskor automatikusan továbbvihetik az éles szolgáltatásba, nem lesz szükségük migrációra.

Azóta történt

Előzmények