Kínában hódít a mobil

Hirdetés

Kínában – amely már ma is a világ legnagyobb mobilpiaca – a mobiltelefon-előfizetők száma elérte a 400 milliót. Januárban a szolgáltatók 5,4 millió új ügyfelet verbuváltak, ezzel az előfizetői szám 398 millióra duzzadt a szárazföldi területeken – írja a Hszinhua hírügynökség jelentése alapján az AP. A pontos adatokat nem közlő helyi távközlési minisztérium adatai szerint mára a mutató átlépte a 400 milliós határt, ami azt jelenti, hogy 100 kínai közül 33 rendelkezik előfizetéssel. (Hazánkban 9 millió 349 mobil-előfizetőt tartanak nyilván.)

Kínában az első mobilhálózatot 1987-ben építették ki, és tíz évre volt szükség a 10 milliós előfizetői szám eléréshez. A mobiltelefonok száma 2003-ban előzte meg az országban telepített vezetékes készülékekét. A népes felhasználói bázis az idei első hónapban 33,8 milliárd sms-t küldött, 65,7 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

  • Nem csökkenthetők a roamingdíjak?

    A Vodafone szerint nem életképes az Európai Unió távközlési biztosának a roamingdíjak mérsékléséről szóló elképzelése.

  • Olcsó percdíjakkal nem lehet megfogni a mobilosokat

    A Nokia tanulmányából legalábbis ez derül ki. Az árnál sokkal fontosabb szempont a szolgáltató arculata és a hálózat minősége.