Kijózanította a befektetőket az Intel prognózisa

Az egyesült államokbeli technológiai szektor vezetőjének, az Intelnek a gyorsjelentését és előrejelzését fanyalogva fogadta a piac. Az Intel-papírok árfolyama 3 százalékot esett a csütörtök délelőtti európai elektronikus kereskedésben, mert a befektetők a várakozásnak megfelelő eredményt nem értékelték, míg a folyó negyedévi prognózist könnyűnek találták.

Pedig a világ legnagyobb félvezetőgyártója a negyedik negyedévre éves összevetésben a duplájára és 2000 óta nem látott értékre, 2,17 milliárd dollárra, részvényenként 16-ról 33 centre ugró nettó profitról számolt be, amit főleg az segített elő, hogy a technológiai beruházási kedvnek az Atlanti-óceán mindkét partján tapasztalható élénkülése jótékonyan hatott az értékesítésre, és ezzel párhuzamosan a költségek csökkentek.

Az árbevétel 22 százalékkal, 8,74 milliárd dollárra nőtt. A folyó negyedévre az Intel 7,9-8,5 milliárd dollár árbevételt vár, és az elemzői konszenzus 8,24 milliárd dollár. Az előrejelzés szerint az Intel a tavalyi 3,7 milliárd dollár után ez évre 3,6-4 milliárd dollárt irányoz elő beruházásokra, míg az elemzői várakozások felső széle 4,6 milliárd dollárt feltételezett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel