Kifizeti a bírságot a Lyft, működik tovább

A Lyft elfogadta a New York állam által kirótt 300 000 dolláros büntetést, amit a helyi személyszállítási szabályok megszegéséért kapott. Tavaly nyáron perelték be a vállalatot azért, mert az államon belül illegálisnak tartották a működését. Ezt a bíróság is így látta, ezért a Lyft most fizet.

Hirdetés

A probléma az volt, hogy a társaságnak ugyan volt biztosítása, de a sofőrök nem rendelkeztek személy szerint a megfelelő papírokkal. Amiket kaptak, azok nem névre szóltak, hanem a Lyft csoportra vonatkoztak. A további működés érdekében a pénzbírság mellett az internetes fuvarszervezőnek olyan sofőröket kell ezentúl alkalmaznia, akik az államban elfogadott, személyszállításra szakosodott biztosítóval közvetlenül szerződnek.


(forrás: AP Photo) [+]

Míg Kaliforniában a szabályozás szerint elég, ha a Lyft állapodik meg a biztosítókkal, New York államban ez kevés. Ha viszont teljesítik ezt az elvárást, immár legálisan működhetnek tovább. A Lyft mai közleményében úgy fogalmaz, hogy az egyeztetések alapján a szolgáltatásuk rendben van, továbbra is működhet a telekocsi rendszer, ami a sofőrök és az utasok mellett az államnak is jó üzletet jelent.

Előzmények