Kétszámjegyű növekedés az APC-nél

Az American Power Conversion (APC), az infrastruktúra rendelkezésre állását biztosító teljes körű megoldások piacvezető szállítója, közzétette 2005 első negyedévére vonatkozó pénzügyi eredményeit. Az APC árbevétele 2005 első három hónapjában elérte a 408 millió dollárt, mely 16 százalékos növekedést jelent 2004 hasonló időszakához képest.

Az elmúlt hét negyedévhez hasonlóan a társaság 2005 első három hónapjában is kétszámjegyű árbevétel-növekedést ért el. Az InfraStruXure-nél, az APC egyik legsikeresebb termékénél közel 90 százalékos volt a 2004 első negyedévéhez viszonyított árbevétel-növekedés. A Back-UPS és a Smart-UPS termékcsaládok iránti nagy érdeklődésnek köszönhetően a szünetmentes tápegységek üzletágában az APC megtartotta piacvezető pozícióját.

Az elsősorban háromfázisú szünetmentes tápegységeket (UPS-eket), APC Global Services szolgáltatáscsomagokat, precíziós hűtőeszközöket és kiegészítő termékeket tartalmazó Large Systems üzletág árbevétele 2005 első negyedévében elérte a 80,7 millió dollárt. Ez az összeg az előző év azonos időszakához képest 28 százalékkal növekedett, a megelőző negyedévhez képest 25 százalékkal csökkent. Az első negyedév alapján a Large Systems üzletág 20 százalékban részesedett a termékárbevételből. A Small Systems üzletág szünetmentes tápegységeket, áramellátási és vezérlő termékeket kínál a személyi számítógépek, szerverek és hálózatok piacára. Az üzletág első negyedéves árbevétele 307,5 millió dollár volt. Ez 12 százalékkal volt magasabb az előző év azonos időszakához képest, 19 százalékkal lett kisebb a megelőző negyedévéhez képest. Az APC termékei között a Small Systems üzletág árbevétele 2005 első negyedévében 76 százalékot tett ki.

– Az APC globális csapata folytatja úttörő munkáját a hálózat-kritikus fizikai infrastruktúrák (NCPI) területén, és egyidejűleg innovatív termékeket és programokat mutat be a hagyományos végfelhasználói piac növekedésének elősegítésére Ezután is elsősorban az innovációra, az oktatásra és a kiváló minőségre összpontosítunk. Továbbra is komoly erőforrásokkal támogatjuk ezeket a területeket, hogy kihasználjuk a jelenlegi lendületet, és új mércét állítsunk az egész iparág számára – foglalta össze az APC jövőbeli stratégiáját Rodger B. Dowdell, Jr., a cég elnök-vezérigazgatója.

  • Kapcsolódó cégek:
  • APC