Kétmilliárd fölött a mobil-előfizetések száma

Hirdetés

A világszerte regisztrált mobil-előfizetések száma átlépte a 2 milliárdos határt – jelentette tegnap a GSM Szövetség és az Ovum piackutató cég által létrehozott Wireless Intelligence. A bővülést – nem meglepő módon – elsősorban az olyan jelentős méretű, kevésbé fejlett piacok táplálják, mint Kína, India, Kelet-Európa, Latin-Amerika és Afrika.

A Wireless Intelligence szerint a 2 milliárdos határ átlépése jelentős mérföldkő, hiszen ezzel a mobilkapcsolatok száma megközelítette a világ 6,5 milliárdosra becsült népességének egyharmadát. (Ez természetesen a többszörös vagy éppen már inaktív pre-paid előfizetések miatt nem jelenti azt, hogy ennyien használnak mobiltelefont a világon.)

Augusztusban a világ vezető mobilgyártója, a Nokia azt jósolta, hogy a 2 milliárdos küszöböt az októbertől december végéig tartó negyedév során lépi át az előfizetések száma, és 2010-re éri el a 3 milliárdot. Jelenleg a finn vállalaté a piac 31,9 százaléka, míg a második helyen álló Motorola 17,9, a dobogó legalsó fokán álló Samsung pedig 12,8 százalékos piaci részt mondhat magáénak.

Azóta történt

Előzmények