Kész van az Office 2007

A Microsoft ma bejelentette, hogy befejeződött az Office 2007 fejlesztése, és elkészült az irodai csomag gyártásra kész ún. RTM- (Release to Manufacturing) változata. Az aranykód – vagyis a kereskedelmi forgalomra szánt programváltozat – kiadása azt jelenti, hogy nincs akadálya a fontos termékfrissítés november 30-i szűkebb körű, illetve jövő év eleji általános premierjének. A csomag iránti érdeklődést jelzi, hogy második béta-verzióját a most zárult tesztidőszakban 3,5 millióan töltötték le.

„A fejlesztési folyamat célba ért, megérdemelten ünnepelhet a csapat. Az elmúlt bő évtizedet tekintve a 2007-es Microsoft Office rendszer RTM-változata tartalmazza a termék legjelentősebb fejlesztéseit” – mondta a bejelentés kapcsán Jeff Raikes, a Microsoft üzleti divíziójának elnöke.

Amint arról beszámoltunk, a Microsoft a Windows Vista operációs rendszert és az Office 2007 irodai programcsomagot a vállalati ügyfelek előtt november 30-án leplezi le. A New York-i eseményen – ahol bemutatják az Exchange Server 2007-et is – Steve Ballmer elnök-vezérigazgató lesz a házigazda. A rendezvényre szóló meghívó felhívja a figyelmet: tíz éve nem volt arra példa, hogy e fontos termékek új verzióit egy időben indítsa útjára a vállalat. (Más kérdés, hogy ez ezúttal sokkal inkább kényszerűségből, mint tudatos forgatókönyv szerint alakult így.)

A Microsoft az immár hatodik éve készülő Vista esetében először 2005-ös premiert irányzott elő. Ezt később az idei év második félévére halasztotta, majd márciusban a jövő év elejére tolta a bemutatót. Az Office 2007 bevezetését szintén márciusban tolták át 2007 „elejére”, hogy a termék a Vistával egy időben kerüljön piacra. A várakozások szerint mindkét termék január végén kerül majd a boltokba.

Azóta történt

Előzmények