Hirdetés

Kész a Windows Vista!

Hirdetés

A Microsoft szerdán bejelentette, hogy az új operációs rendszer munkálatait befejezték, az utolsó lépést is megtették, az RTM (release to manufactoring) változat készen áll a terjesztésre. A kódot átadták a telepítőlemezeket készítő cégeknek, hogy mihamarabb eljuthasson az új program a kereskedőkhöz – nyilatkozta Jim Allchin, a Windows fejlesztéséért is felelős alelnök. „Szép nap ez a mai” – fűzte még hozzá Allchin. A vállalati ügyfelek számára az ünnepélyes bemutatót november 30-án tartják a Nasdaqon, s az alelnök megerősítette azt a korábbi információt, hogy azok a vállalatok, akik megvásárolják a mennyiségi licencet, még ebben a hónapban megkapják a terméket. A magánfelhasználók az eredeti terveknek megfelelően jövő év elején vásárolhatják meg a Vistát, a hivatalos termékbemutató pedig – ahogyan ez már korábban kiszivárgott – 2007. január 30-án lesz.


A Windows Vista Team blogja

A tájékoztatón a Microsoft képviselője újra kihangsúlyozta, hogy bár a Windows, s különösen a Vista, folyamatosan a mind jobb felkészültségű hackerek célpontjának számít, de éppen az állandó fenyegetettség miatt egy hosszú és alapos fejlesztőmunka eredményeképpen roppant biztonságos operációs rendszert dobnak piacra.

Szakértők szerint azonban az kérdéses, hogy a nagyvállalatok mikortól kezdik a Vistát használni, hiszen egy új programot ezek a cégek gyakran hónapokig (néha évekig) tesztelnek, mielőtt munkába állítják. Ezzel kapcsolatban Allchin megjegyezte, hogy mint eddig is, ezután is készek az együttműködésre, bármilyen probléma merül fel, a vásárlók számíthatnak a Microsoft segítségére.

Azóta történt

Előzmények