Keresettek az egyszerű nyilvántartóprogramok

Hirdetés

A rEVOLUTION Software Kft. tavaly látványos növekedést tapasztalt az egyszerű, egy-egy feladatra specializált nyilvántartóprogramok iránti keresletben. Az elmúlt évben a vállalat 30 százalékkal többet értékesített az eva szerint adózók számára készült EVA 1x1 szoftverből, valamint 48 százalékkal többet a Mérföldkő útnyilvántartó szoftverből, összesen mintegy 5 millió forint értékben – közölte a cég.

2005 első hónapjában tovább emelkedett az evás szoftver iránti érdeklődés, ami az eva-bevallás közelgő – február 15-i – beadási határidejének tudható be. Az útnyilvántartó szoftverek iránti folyamatosan növekvő érdeklődés sem véletlen, hiszen számos vállalkozásnak kötelező a gépjárművek használatáról részletes nyilvántartást vezetnie. A rEVOLUTION 2004-ben a számlázószoftverek után ebből a szoftverből értékesítette a legtöbbet.

A rEVOLUTION szerint az idei évben is tovább növekszik majd azok száma, akik átgondolva az ezzel járó költségcsökkenést, maguk készítik el a törvény által előírt nyilvántartásokat. Az eva-nyilvántartó program növekvő ismertségének eredményeként mára több száz vállalkozás már ennek segítségével rögzíti adatait és készíti el bevallását.

Magyarországon jelenleg közel 53 000 egyéni és 48 000 társas vállalkozás tartozik az eva-körbe, amely így meghaladta a százezres határt. Az eva szerint adózók több mint 55 százaléka a fővárosban működik.

Azóta történt