Kelendő a Windows XP-szervizpakk

Hirdetés

A Microsoft közleménye szerint eddig több mint 100 millió felhasználóhoz jutott el a Windows XP operációs rendszerhez készített második szervizcsomag (SP2). A méretes frissítést nagyrészt otthoni számítógépekre telepítették, a vállalatok továbbra is halogatják az elkerülhetetlent.

Két hónappal a kiadás után a szoftveróriás 106 millió példányban terítette a csomagot – ennek oroszlánrészét maguk a felhasználók töltötték le automatikus frissítés révén vagy közvetlenül a Microsoft honlapjáról, míg 16 millió CD-lemezen került kézbesítésre. A szoftvergyártó elégedett a számokkal, de most sem mulasztotta el a frissítést halogató felhasználókat mihamarabbi telepítésre buzdítani.

A vállalati ügyfelek esetében az átállás jóval hosszabb időt vesz igénybe, hiszen több ezer pc frissítését kell megoldani, miközben ellenőrizni kell a használt alkalmazások kompatibilitását is a szervizcsomaggal. A Microsoft becslése szerint egy 1000 vagy több windowsos gépet tartó cégnél a folyamat akár egy évig is elhúzódhat. A kompatibilitás tesztelésének megkönnyítésére a gyártó dolgozik egy alkalmazáson (Application Compatibility Toolkit), mellyel a rendszergazdák automatizálhatják majd a munka egy részét. A szoftver béta változata néhány héten belül megjelenik – ígérik.

Azóta történt

Előzmények