Kékhalálhoz vezethet az új Windows 10 frissítés

A Microsoft nemrég adta ki a Windows 10 operációs rendszerhez a KB5000802-es kumulatív frissítést, amelyről gyorsan kiderült, hogy gondok vannak a stabilitásával, ugyanis bizonyos nyomtatók eszközillesztőjével fagyáshoz vezetett a nyomtatás megkezdése. Úgy néz ki, hogy a Kyocera, a Ricoh és a Dymo készülékei közül több is érintett, de nem kizárt, hogy más gyártókkal is lehet gond.

A redmondiak a probléma jellege miatt gyorsan kiadtak pár vészhelyzeti frissítést, amelyek a Microsoft Catalogból érhetők el, tehát manuálisan kell velük kezelni a hibát. A KB5001565, KB5001566, KB5001567 és KB5001568 variánsokat a megfelelő Windows 10 verziókra lehet telepíteni.

Ha valamiért a fenti vészhelyzeti frissítések alkalmazása nem lehetséges, akkor ideiglenes megoldás lehet a Microsoft hivatalos kerülőútja, amivel szintén elkerülhető a fagyás.

Később érkezik egy átfogó, Windows Update szolgáltatáson keresztül is települő megoldás a problémára, addig a fenti megoldások valamelyikével lehet védekezni ellene.