Megvalósult Ocean’s Eleven

(Infobulvár) Talán a George Clooney főszereplésével készült nagy sikerű filmek ihlették meg azokat a csalókat, akik egy ausztrál kaszinó zárt láncú kamerarendszerét hackelték meg, és az adásokat felhasználva közel 33 millió dolláros bevételhez jutottak.

A közvetítésekhez hozzáférők viszonylag egyszerűen használták fel az információkat: egy, a tipikus gazdag balekot tettető társuk (aki beetetésként a kaszinó egyik, éjszakánként 30 ezer dollárba kerülő lakását bérelte ki) olyan asztalhoz ült egy VIP-szobában, ahol nagyban folyt a játék, és a többiek, illetve a ház lapjait látó társa, társai wifikapcsolaton keresztül instruálták.

Ami érdekes, hogy egy 2010-es jelentés szerint a szóban forgó Crown kaszinó a  hasonló intézményeket tekintve a világ egyik legkifinomultabb biztonsági rendszerével rendelkezik, ennek ellenére a támadók be tudtak lépni a kamerák szoftverébe – ráadásul a hatalmas összegeket forgató VIP-szobákat még extra védelemmel is ellátják.

A kaszinó közölte, hogy feljelentést tettek a külföldi állampolgárral szemben, és bíznak abban, hogy a pénz nagy részét vissza tudják szerezni. Ugyanakkor elbocsátották azt az alkalmazottat, akinek a VIP-szobába bejelentkezőt alaposan le kellett volna informálnia.

Azóta történt

Előzmények