Hirdetés

Vietnami IT cég érkezik Kassára

A vállalkozás vietnami FPT vásárolja meg, amelynek tervei közt szerepel, hogy a jelenlegi 400 dolgozó mellé további, mintegy 200 programozót és IT specialistát vesz fel – tudta meg a Hospodárske noviny.

Az egyezségről a két társaság tájékoztatott Kassán. A céget ezentúl FPT Slovakia néven jegyzik majd. „Az energiaipar nehéz helyzetben van. A japán fukusimai erőmű katasztrófája után a német kormány megszüntette az energia atomerőművekben történő előállítását, ami az IT Slovakia lehetőségeit is korlátozta. Ezért kezdtünk tárgyalásba az FPT-vel” – jelentette be a kassai RWE IT Slovakia ügyvezetője, Olaf Baumann.

Hirdetés

Az FPT-nek ez az akvizíció ugyanakkor előnyös lehetőség arra, hogy jelentősebben betörjön az európai piacra. A vállalat vietnami programozókkal való együttműködés során több nemzetközi projektet és tendert hozhat Szlovákiába.

„A múltban évente 30%-kal növekedtünk, és évente 1500-zal nőtt az általunk foglalkoztatottak száma. Szlovákiában hasonlóra számítunk” – közölte Truong Gia Binh, az FPT Software alapítója. Az FPT növekedését segítheti az is, hogy megegyeztek a németekkel – az RWE lehet ugyanis az FPT legkomolyabb ügyfele Európában.

Itt voltak a legkedvezőbbek a körülmények

A tranzakció árát nem konkretizálták a sajtótájékoztatón, ugyanakkor a vietnami The Saigon Times szerint néhány tízmillió euróról lehet szó.

Uwe Schlager, a társaság alelnöke közölte, hogy megvizsgálták az IT szolgáltatások színvonalát, összehasonlították a munkaerőt, fizetéseket, versenyképességet, oktatást, és ezután jutottak arra, hogy Szlovákiában fektetnek be.

Az FPT szeretne együttműködni a szlovák felsőoktatási intézményekkel is: Vietnamban ugyanis egy saját egyetemmel rendelkeznek, amelynek tapasztalatait a szlovákokkal is szeretnék megosztani.

Az RWE IT Slovakiát 2004-ben alapították, és mintegy 400 alkalmazottal rendelkezik. Az FPT világszerte mintegy 18 ezer embert foglalkoztat.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények