A Kaspersky segít megkeresni és megvédeni az elveszett mobilt

A mostantól elérhető ingyenes alkalmazás megalkotását az motiválta, hogy a vállalat egyik felmérése szerint az internetezők 5 százaléka – egyes országokban a hatoda – vesztette el okostelefonját vagy tabletjét figyelmetlenség vagy lopás miatt a vizsgált egy éves időszak alatt. Ugyanakkor a válaszadók 36 százaléka elismerte, hogy eszköze tartalmaz olyan bizalmas adatokat, amelyek semmiképpen sem kerülhetnek rossz kezekbe. A Kaspersky Phound! arra lett kifejlesztve, hogy megakadályozza az ilyen helyzeteket.

Hirdetés

A Phound! segítségével ellenőrizhetőek a mobilok, valamint a My Kaspersky portálon keresztül elérhetőek a rajtuk tárolt személyes adatok. Ha az eszköz elvész vagy ellopják, az applikáció segítségével gyorsan és egyszerűen blokkolható, emellett a GPS, a GSM vagy a wifihálózatok segítségével egyszerűbben határozható meg a készülék pontos helye. A megtalálás érdekében felvételeket készíthetünk az elülső kamera segítségével, vagy üzenetet küldhetünk a készülékünk kijelzőjére.

Kaspersky Phound!
[+]

Ha szem elől tévesztettük a készülékünket otthon vagy az irodában, a riasztás funkció segítségével egyszerűen megtalálhatjuk: ez addig ad hangos jelzést, amíg be nem írjuk a titkos kódunkat, továbbá távolról törölhetjük a készüléken tárolt személyes adatokat, beleértve a névjegyzéket, az üzeneteket, a fotókat és az SD kártya teljes tartalmát, valamint hardver resetet hajthatunk végre, ha szükséges.

A Kaspersky Phound! alkalmazás jelenleg 8 nyelven érhető el a hivatalos Google Play áruházban.

Azóta történt

Előzmények