Kárelhárítás az AVG CD-s vírusirtójával

Hirdetés

A Grisoft piacra dobta beszédes nevű AVG Rescue CD alkalmazását, amely a vírusok, kémprogramok és más rosszindulatú programok által megfertőzött, Windows XP vagy Windows 2003 Server operációs rendszereket használó számítógépek megtisztításában lehet a rendszergazdák segítségére. A minimális funkcionalitást nyújtó Windows Preinstallation Environment (Windows PE) rendszerre épülő szoftvercsomagot – ugyanis tulajdonképpen az AVG Anti-Malware 7.5 és néhány hasznos segédprogram hordozható változatáról van szó – bootolható CD-n forgalmazzák.

A termék egyik fontos szexepiljének tartja a cseh szoftvercég, hogy a vírus- és kémprogram-adatbázisát többféle forrásból automatikusan képes frissíteni, ezért – több hasonló megoldással ellentétben – nem követeli meg, hogy ezeket külön lemezre írva nyújtsák át neki. A csomagba a jól ismert vírus- és spyware-irtó mellett parancssori vezérlő, regisztrációsadatbázis-szerkesztő, hálózati konfigurációs eszközök, fájlkezelő és merevlemez-ellenőrző (scan disk) is került.

A hazai forgalmazó közleménye szerint az AVG Rescue CD a nemzetközi bejelentéssel egyidejűleg a magyar piacon is megjelent. A termék 1 éves licenccel kapható, és az érvényes AVG-licencet használó ügyfelek 30 százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg.

Azóta történt

Előzmények