Karácsonyi árverseny az ADSL-piacon

Közeledik a karácsony, és ahogy megszokhattuk ilyenkor, minden internetszolgáltató igyekszik előállni valamiféle verhetetlen ajánlattal. A T-Online egy- vagy kétéves hűségnyilatkozattal kínálja ADSL Start szolgáltatását, amelynek mostani előfizetés esetén 2006. január 31-ig nincs havi díja, illetve nincs belépési és modemdíja, ha a neten rendeli meg az ügyfél. (Ha máshol, akkor a modem díja 5900 forint.) Szintén ingyenes a házhoz szállítás, ha a megrendelését a T-Online Webshopban adja le az ügyfél. Kétéves hűségnyilatkozattal 2006 februárjától havi 5990, egyévessel havi 6990, hűségnyilatkozat nélkül pedig 10 690 forintért használható az ADSL, amely bár nem biztosít korlátlan adatforgalmat, három gigabájtot ajánl, ami nem kevés. Ezen érték fölött gigabájtonként 500 forintot kell fizetni havonta. Hűségnyilatkozat nélkül emellett 59 900 forint belépési díjjal is számolni kell. Az ADSL-ügyfelek jelenlegi és jövőre tervezett számáról nem kívántak a T-Online-nál felvilágosítást adni.

Az Invitel Rt. új ADSL-belépői az idei év hátralévő részében nulla forint belépési és havi díjjal internetezhetnek. Egyedülálló csomag a szolgáltató kínálatában az a korlátlan széles sávú internet-hozzáférés, amely az egyszeri belépési díj megfizetését követően egy éven át ingyen használható, azaz havi díja erre az időszakra nulla forint. Igaz, ezért egyszeri alkalommal 79 900 forintot kell kifizetni, tehát átlagosan havi 6658 forintért jutunk időben és adatforgalomban korlátlan internethez. A szükséges egyéves hűségidőszak után havi 8490 forintba kerül a hozzáférés. Ez ideális megoldásnak tűnik egyrészt az ADSL-előfizetést karácsonyi ajándékul szánóknak, másrészt azoknak a vállalkozásoknak, amelyek ezzel az egyszeri kiadással kedvezőbbé tehetik adó- és költségelszámolásukat. Az év végéig díjmentes használat lehetősége a forgalomarányos ADSL-csomagokra is kiterjed, azaz 2005. december 31-ig ezen csomagok is korlátlanként működnek: az új ügyfeleknek a nullaforintos belépési és havi díjon felül túlhasználati díjat sem számolnak fel.

Jövő januártól, azaz a díjmentes időszak leteltét követően, az ADSL forgalomarányos változata már bruttó 5490, a korlátlan internetezést és letöltést garantáló pedig bruttó 7490 forint havidíjért elérhető. Az Invitel széles sávon internetező ügyfeleinek száma 2005 végén várhatóan jóval meghaladja az 50 ezret és az ADSL ügyfélszámának növekedése nagyobb lesz a piaci átlagnál – tájékoztatta a Napi Gazdaságot a Fejes Tibor, az Invitel lakossági termékmenedzsmentjének vezetője.

A széles sávot kábelen kínáló UPC év végéig a telepítésért és a modemért nem számol fel külön díjat, és havidíjmentes vezetékes telefont ad ajándékba minden új chello-előfizetés mellé. A százezredik ügyfelet nemrégiben elért szolgáltató saját VoIP-alapú telefonszolgáltatását adja ajándékba, amihez az ügyfelek a jelenlegi vezetékes telefonszámukat is ingyenesen megtarthatják – mondta el megkeresésünkre Szűcs László, a UPC sajtókapcsolati igazgatója. A chello classic és plus szolgáltatás esetén a UPC Telefon helyett az ügyfelek választhatják az internetszolgáltatás év végéig tartó ingyenességét is. A legkedvezőbb árú, 512/128 kbit/s gyorsaságú adatforgalmat biztosító chello light havi díja 2006. december 31-ig tartó hűségnyilatkozattal 6990, 2007. december 31-ig tartó kötött szerződéssel 5990 forint – elvileg. Január elejétől ugyanis a bruttó árakat mind a régi, mind az új chello-előfizetőknek csökkentik az áfaváltozás mértékével.

A GTS-Datanet év végi újdonsága egyéni előfizetőknek az easy és az easy_c csomag: mindkettő 512 kbit/s letöltési sebességet kínál belépési díj nélkül – tudtuk meg Hámon Krisztina pr-menedzsertől. Az easy előfizetői a szerződés megkötésétől számított négy hónapig ingyen, majd havonta bruttó 7490 forintért használhatják korlátlanul a világhálót, míg az easy_c csomag havidíja tizenkét hónapon keresztül egységesen bruttó 4995 forint. Az új előfizetők megszerzése mellett a GTS-Datanet fontosnak tartja már meglévő ügyfelei megtartását, ezért novembertől hűségakciót indított számukra: akinek lejárt vagy az idén fog lejárni határozott idejű ADSL-szerződése, az két hónapon át ingyen internetezhet, amennyiben újabb hűségnyilatkozatot ír alá a céggel.

Azóta történt

Előzmények