Kalózok írták az Ubisoft játékának hivatalos javítását

Azoknak a játékosoknak, akik korábban a Direct2Drive nevű webáruházban szerezték be az Ubisoft egyik legújabb játékát, a Rainbow Six: Vegas 2-t, kellemetlen meglepetésben volt részük a szoftver júliusi frissítése után. A program az elindítását követően a telepítőlemezt kérte a felhasználóktól, azonban akik az említett oldalról töltötték le a játékot, érthető módon nem rendelkeztek vele, így képtelenek voltak a szoftver futtatására. A CD-check néven már régóta ismert lopásvédelmi mechanizmust véletlenül felejthették a javításban a játékkiadónak dolgozó programozók.

Hirdetés

A hiba felismerését követően a francia vállalat egyik munkatársa a szoftver támogatói oldalára feltöltött egy olyan javítást, amely megszünteti a lopásvédelmet, és azzal együtt azt a problémát is, amely a Direct2Drive felhasználóit érintette. A felöltött állományról a Fileforums.com egyik fórumozójának köszönhetően kiderült, hogy megegyezik a Reloaded nevű kalózcsoport lopásvédelem feltörésével. Ezt a tényt az Ubisoft fórumain több játékos is megerősítette, mivel azonban az említett javítás már nem érhető el az oldalon, nincs mód az állításuk ellenőrzésére.

Az első reakció az Ubisoft részéről egy fórumbejegyzés volt, melyben az egyik egyesült királyságbeli házigazda elmondta, hogy tudomása szerint nem a UK Support csoport helyezte ki az oldalra a javítást, így az ügy részükről még további kivizsgálást igényel. Véleménye szerint azonban nem valószínű, hogy a kérdéses fájl külső forrásból származik, mivel a francia vállalat rendelkezik a lopásvédelmet eltávolító kóddal.

Egy későbbi bejegyzésben az Ubisoft egyik dolgozója elmondta, hogy jelenleg több szakember is dolgozik az eset elemzésén, és a francia cég teljes mértékben elhatárolódik a lopásvédelem kalózok segítségével történő eltávolításától, mivel az ütközik a vállalat alapelveivel.

Azóta történt

  • Jön a DirectX 11

    Az új Windowsban mutatkozik be, de Vistára is elérhető lesz az API-gyűjtemény.

Előzmények