Júniusban jön az új alkalmazás-fejlesztő, a myWebDb 2.0

Hirdetés


A One Team Technologies LLC – melyet 2001-ben, az Egyesült Államokban alapítottak, s mely vállalkozás, a cég egyetlen termékének, a myWebDb-nek köszönhetően azóta sikeresen terjeszkedik – közleménye szerint nemsokára kibocsátják a nagy sikert aratott myWebDb következő verzióját. 2004-ben, két és fél éves fejlesztés eredményeként bocsátották piacra a myWebDb 1.0-s változatát, s a fejlesztések eredményeképpen 2007. június 21-ére tervezik a 2.0-s, jelentősen továbbfejlesztett, több új funkcióval kibővített verzió kiadását. Az üzleti siker arra is alapot adott számukra, hogy elhatározták, megjelennek az európai, tehát egyúttal a magyar piacon is. Az értékesítést 2007-ben kezdték meg, s mostanra több hivatalos partnerrel rendelkeznek, és számos céggel tárgyalnak jelenleg is.

A vállalat vezetői arra alapozzák terjeszkedésüket, hogy nem sok olyan keretrendszer található a magyar piacon, amely biztosítja a felhasználók számára, hogy maguk készítsenek egyedi alkalmazásokat kódolás nélkül. Bár a piaci rést igyekeztek más cégek is betömni – hogy csak egy régi nagy nevet említsünk, a Magic Software Inc., mely mára multinacionális mamutcéggé nőtte ki magát – a One Team Technologies lát még lehetőségeket.

Kyoko Ikemoto, a cég vezérigazgatója és vezető informatikusa szerint a technológia arra hivatott, hogy az embereket szolgálja és támogassa, s azért tervezték a myWebDb-t, hogy elhárítsák az akadályokat, amelyek a felhasználók és a technológia között állnak, és így támogassák a vállalkozói szellemet a kis-, közép- és nagyvállalatoknál egyaránt. Véleménye szerint a cég küldetése egyszerű: lehetővé tenni az üzleti felhasználók számára, hogy kifinomult, webalapú adatbázis-kezelő alkalmazásokat készítsenek üzleti igényeiknek megfelelően, és az alkalmazásokat üzleti igényeikkel összhangban bármikor megváltoztathassák.

A myWebDb gyors alkalmazás-fejlesztő eszköz lényege, hogy jelentősen képes lerövidíteni a fejlesztés időtartamát, illetve észrevehetően képes csökkenteni a fejlesztésre fordított munkaórát és költségeket. További komoly segítséget jelenthet a vállalatok számára, hogy az üzleti folyamatokban bekövetkező változások rövid időn belül megvalósíthatóak az alkalmazásokban. Az üzleti felhasználók gyorsabban, akár azonnal, informatikus szakember segítsége nélkül végrehajthatják a szükséges változtatásokat, az informatikusok pedig a komoly fejlesztési feladatokra koncentrálhatnak, ahelyett, hogy idejük jelentős részét a felhasználók által kért módosítási igényekre fordítanák. Lehetőség nyílik arra, hogy a partnerek webalapú üzleti adatbázis-alkalmazásokat készítsenek ügyfeleik számára, az eddigieknél gyorsabban és olcsóbban. Az informatikai cégek pedig komolyan profitálhatnak abból, hogy az egyszerűbb fejlesztések könnyen automatizálhatóak a rendszer segítségével.