Jól startolt az amerikai FreeSoft

Alig három hónappal a megalakulás után jelentős megrendeléssel örvendeztette meg anyavállalatát a Freesoft amerikai leánycége, a Freesoft International. A virginiai bejegyzésű társaság a világ egyik legnagyobb, 1500 kirendeltséggel rendelkező autókölcsönzőjével hozta össze az magyar céget. A multinacionális vállalt a Freesoft specialitásának számító adatbázis-migrációra és egy elavult - legacy - rendszer modernizálására adott megbízást, amelyet a Freesoft és az Oracle közösen teljesít.

A modernizációs projekt 2005 júliusában indult és a referencia installáció telepítését, valamint a fejlesztői tesztidőszakot követően az első szakasz 2005 szeptemberében zárul, az online gépkocsifoglaló rendszert pedig a felhasználói teszt után, 2006 első negyedévében helyezik éles üzembe.

A megbízás értékét üzleti titokra hivatkozva nem árulhatták el, ám lapunk kérdésére Domak Ibolya, a társaság marketing- és pr-igazgatója annyit elárult, hogy annak nagysága ugyan nem éri el a tőzsdei bejelentési kötelezettséget jelentő tavalyi éves árbevétel 10 százalékát, ám bőven fedezi az amerikai leánycég alapításának és első éves működésének költségeit. A Freesoft International tehát várakozásaikkal ellentétben már működésének első éve során nyereséget termel majd. A leányvállalat amerikai piacra jutásában, valamint a technológia fejlesztésében segítséget nyújtott a HTEC tengeren túli megjelenést támogató pályázata - tette hozzá.

Azóta történt

Előzmények