Jól megy az Externetnek

Hirdetés

Az Externet Nyrt. az első három negyedévben 68 százalékkal (947 millió forinttal), 2,3 milliárd forintra növelte árbevételét 2007 hasonló időszakához képest. A forgalomnövekedésből az organikus növekedés 238 millió forintot tett ki, a fennmaradó rész az akvizícióknak köszönhető. Az EBITDA eredmény az első kilenc hónapban 302 millió forint volt, 38 százalékkal több, mint egy évvel korábban, az adózott eredmény pedig 114 millió.

„Várakozásaink szerint a pénzpiaci és gazdasági körülmények ellenére az év egészére vonatkozó, 3,5-4 milliárd forintot megközelítő árbevételi és 400 millió forint körüli EBITDA-tervet teljesíteni fogjuk. Továbbra is törekszünk arra, hogy a piaci konszolidációban aktív szerepet játsszunk, valamint célunk a távközlési piac mobil szegmensébe való belépés is” – mondta Pórffy András, a társaság elnök-vezérigazgatója.

Az NHH által meghirdetett új mobilfrekvencia megszerzéséért az Externet a Telekom 4 Magyarország Zrt.-vel együttműködve kíván ringbe szállni a DreamCom Kft. néven létrehozott közös vállalattal. A cég számára a széles sávú előfizetői bázis növelését, valamint a mobil hangpiacra való belépés lehetőségét biztosíthatja az új tender.

Azóta történt

Előzmények