Jól megy a Symantecnek

Az internetes vírusoktól tartó felhasználóknak köszönhetően a Symantec árbevétele 41 százalékkal, 695 millió dollárra emelkedett a december végén lezárult harmadik pénzügyi negyedévben – írja a Reuters. Egy évvel korábban a forgalom 494 millió dollárra rúgott. A Norton biztonsági szoftvereiről ismert vállalat adózás utáni nyeresége 164 millió dollárt tett ki – ez 38 százalékkal több, mint a tavaly ilyenkor jelentett 111 millió dollár. A jó eredményekhez ezúttal a gyenge dollár is hozzájárult.

A vállalat 690 és 710 millió dollár közötti árbevételt vár a negyedik pénzügyi negyedévre, ami meghaladja az elemzők korábbi várakozásait. A Symantec-papírok ennek ellenére 70 centet veszítettek értékükből a börze zárása utáni kereskedésben, és 24,20 dolláros árfolyamon cseréltek gazdát. Elemzők szerint ez a technológiai részvények általános gyengélkedésével és nem az eredményekkel magyarázható.

A vállalat részvényeinek értéke 27 százalékkal áll alacsonyabban, mint azelőtt, hogy december közepén hivatalossá vált: a Symantec 13,5 milliárd dollárért felvásárolja az adatkezelési és -mentési megoldásokat fejlesztő Veritas Software-t. Az ügylet révén a világ negyedik legnagyobb szoftvergyártó vállalata jön létre.

Akkor többen tették fel a kérdést: a biztonsági szoftverek dinamikusan bővülő piacán vezető Symantecnek miért van szüksége egy jóval visszafogottabb növekedést mutató vállalatra. Sokan kételkednek abban is, hogy a nagyszabású egyesülés levezénylése problémamentes lesz.

Előzmények