2018. január 22., hétfő

Gyorskeresés

Jobban lehet keresni az új Windows Desktop Searchcsel

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Megjelent a keresőprogram-kiegészítés új változatának előzetes kiadása. A fejlesztők pontosabb találatokat ígérnek, gyorsabban.

H​ird​et​é​s

A Windows Vista felhasználói az új operációs rendszer megjelenésével a számos új funkció mellett többek közt egy fejlettebb keresőszolgáltatáshoz is hozzájutottak, ám ez a szolgáltatás – néhány, a Vistában megjelent egyéb újításhoz hasonlóan – számos esetben inkább bosszúságot és fejtörést okozott a használóinak, elsősorban lassú működése miatt. A Microsoft most azt ígéri, gyorsabbá tették a keresőt, és kijavították a felhasználók által eddig jelzett hibákat. Minderről bárki meggyőződhet, aki letölti a Windows Desktop Search 4.0-s verziójának tegnap kiadott előzetesét.

Az új keresőszolgáltatás mindenek előtt (a Vista beépített keresőjénél állítólag 33 százalékkal) gyorsabban adja ki a találatokat, ráadásul pontosabban is szűr az előző verziónál. A Windows Desktop Search 4.0 a nagyvállalati felhasználók számára is kínál új, kibővített lehetőségeket, javításokat, így például a keresési folyamat az új motorral kevésbé terheli az Exhange levelezőkiszolgálót, valamint Rollback Recovery néven bevezetésre került egy olyan funkció, melynek segítségével a fájlrendszer sérülése esetén elkerülhető a teljes újraindexelési folyamat.

A Windows Desktop Search 4.0 előzetes változata a Microsoft letöltési központjából érhető el, egyelőre csak angol nyelven, hat kiegészítő nyelvi csomaggal. A program 32 és 64 bites Vista (SP1 frissítés szükséges), Windows XP (SP2)/x64 Edition, Windows 2003 Server (SP2)/64-bit Edition, Windows Server 2008 és Windows Home Server operációs rendszerekre telepíthető. A végleges kiadás megjelenési dátumát egyelőre nem közölte a Microsoft.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.