Hirdetés

2017. október 23., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Webkettő rovat

Jóbarátok az iTuneson

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Reuters

A nagy stúdiók közül utolsóként a Warner Bros. is pénzzé teszi nagy sikerű sorozatait az Apple iTunes áruházában.

Tegnap megállapodott az Apple és a Warner, hogy a stúdió legnépszerűbb sorozatainak több száz epizódja letölthető lesz az iTunes áruházból. A kínálatban a fő húzónévnek számító Jóbarátok 113 része mellett a Babylon 5 sci-fi sorozat és a MadTV egyes epizódjai, a rajzfilmklasszikusok közül a Flintstone és a Jetson család kalandjai szerepelnek, valamint egy még adásba nem került sorozat a Smallville készítőitől, mely az Aquaman címet viseli.

Hirdetés

Az együttműködés annak jegyében jött létre, hogy a Warner stúdió szeretné tekintélyes méretű filmarchívumát minél több platformon elérhetővé tenni. Persze ez nem újdonság, hiszen minden hollywoodi stúdió ugyanezt szeretné – ráadásul a Warner utolsóként kapcsolt a nagyok közül.

Az Apple a sorozatok letöltésén kívül már nagyjátékfilmek online terjesztésének ötletével is körbeudvarolta Hollywoodot, és a hírek szerint nem is talált süket fülekre. Az iTunes támogatása logikus lépés lenne a filmstúdiók részéről, hiszen már egyértelműen nyitottak az internetes letöltések irányába, a hallatlanul népszerű Apple-bolttal pedig ez a viszonylag új piac nagyobb lendületet vehetne.

A mostani megállapodásnak köszönhetően az iTunes kínálatában már több mint 150 sikeres tévéműsor szerepel a Warneren kívül a Fox, az MTV Networks, az ABC, az NBC és a CBS csatornák kínálatából.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.