Jóbarátok az iTuneson

Tegnap megállapodott az Apple és a Warner, hogy a stúdió legnépszerűbb sorozatainak több száz epizódja letölthető lesz az iTunes áruházból. A kínálatban a fő húzónévnek számító Jóbarátok 113 része mellett a Babylon 5 sci-fi sorozat és a MadTV egyes epizódjai, a rajzfilmklasszikusok közül a Flintstone és a Jetson család kalandjai szerepelnek, valamint egy még adásba nem került sorozat a Smallville készítőitől, mely az Aquaman címet viseli.

Hirdetés

Az együttműködés annak jegyében jött létre, hogy a Warner stúdió szeretné tekintélyes méretű filmarchívumát minél több platformon elérhetővé tenni. Persze ez nem újdonság, hiszen minden hollywoodi stúdió ugyanezt szeretné – ráadásul a Warner utolsóként kapcsolt a nagyok közül.

Az Apple a sorozatok letöltésén kívül már nagyjátékfilmek online terjesztésének ötletével is körbeudvarolta Hollywoodot, és a hírek szerint nem is talált süket fülekre. Az iTunes támogatása logikus lépés lenne a filmstúdiók részéről, hiszen már egyértelműen nyitottak az internetes letöltések irányába, a hallatlanul népszerű Apple-bolttal pedig ez a viszonylag új piac nagyobb lendületet vehetne.

A mostani megállapodásnak köszönhetően az iTunes kínálatában már több mint 150 sikeres tévéműsor szerepel a Warneren kívül a Fox, az MTV Networks, az ABC, az NBC és a CBS csatornák kínálatából.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények