Jelentkezőket várnak az extrém programozóversenyre

Még közel két hétig, február 17-én éjfélig lehet nevezni a BME idei Nemzetközi 24 órás Programozóversenyére a rendezvény honlapján – közölték ma a szervezők. A versenyen ugyan háromfős csapatok indulhatnak, de a csapattársakat a regisztráció után is be lehet gyűjteni az oldalon keresztül.

Hirdetés

Az eseménynek az idén is a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) ad otthont, a szervezőmunkát pedig most is a Magyar Villamosmérnök- és Informatikushallgatók Egyesülete, valamint a Simonyi Károly Szakkollégium végzi. A verseny elsődleges célja az informatikával és programozással foglalkozó emberek (egyetemi hallgatók, iparban dolgozó profik vagy akár középiskolások) számára kihívást és lehetőséget biztosítani tudásuk és képességeik összemérésére extrém körülmények között.

Akárcsak korábban, az idén is kétfordulós lesz a megmérettetés, a nyeremények értéke meghaladja az 5000 eurót. A csapatok először február 24-én mérkőznek meg egymással az interneten bonyolított elektronikus előválogató keretében, amelyen 8 algoritmikus jellegű problémát kell megoldani öt óra alatt. A kiértékelés után a legjobbnak bizonyuló harminc csapat jut tovább a május 2-4-én, a Műegyetemen megrendezendő 24 órás döntőbe.

Sem az elektronikus előválogató, sem a helyszíni döntő során nincs megkötés a versenyzők által használt fejlesztőeszközökre, könyvekre, operációs rendszerre vonatkozóan, de a külvilággal tilos kommunikálni. Akárcsak a selejtező fordulóban, a helyszíni versenyen is a saját számítógépeiken dolgoznak a résztvevők, a szervezők a helyszínen csak elektromos áramot és a verseny idejére létrehozott helyi hálózathoz való csatlakozást biztosítják.

Azóta történt

Előzmények