Javuló eredményekről számolt be az LG

Minden üzletágában javítani tudta eredményességét az LG a tavalyi évben, közölte a vállalat tegnap kiadott pénzügyi jelentésében. A dél-koreai gyártó a záró negyedévben 14,03 milliárd dolláros árbevétel mellett 228 millió dolláros üzemi eredményt ért el, nettó eredménye viszont negatív, a cég 2013 utolsó három hónapját 60,2 millió dolláros veszteséggel zárta, elsősorban az LG számára kedvezőtlen árfolyammozgások miatt. Éves szinten az LG bevétele 53,1 milliárd dollár volt, de ezen csak 203,6 millió dollár nettó nyereséget tudott realizálni, mert az eladások növelése érdekében az LG az év második felében rengeteget költött okostelefonjainak népszerűsítésére.

Hirdetés

A szórakoztatóelektronikai részleg felemásan teljesített, az éves bevétel 5 százalékkal csökkent, ugyanakkor a nyereséghányad a felső kategóriás OLED és 4k tévék kedvező fogadtatásának köszönhetően emelkedett, és az üzletág az évet a korábbi 370 millió dolláros üzemi nyereséggel zárta, az ünnepi szezonban pedig 18 százalékos forgalomnövekedést könyvelhetett el.

Bár a teljes bevétel közel ötödét adó mobilkommunikációs divízió bevétele éves és negyedéves szinten is jelentősen emelkedett, az eladott darabszám pedig a másfélszeresére (13,2 millió) nőtt, az üzemi veszteség 40 millió dollárról 52 millióra ugrott. A vállalat szerint ez az intenzív marketinghadjárat magas költsége miatt van, melynek eredményét az LG pénzügyi igazgatója 2014 második felére várja, és az erős piaci verseny miatt az ilyen jellegű kiadások a közeljövőben is magas szinten maradnak.

A háztartási eszközöket gyártó üzletág Észak-Amerikában és Kínában jól teljesített, a fejlődő piacokon (Indiában, Dél-Amerikában) viszont már kevésbé, de éves szinten így is sikerült 5 százalékos forgalomnövekedést elérnie, az LG pedig idén további emelkedésre számít.

A vállalat 2014-ben 7 százalékos bevételnövekedést jósol.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények