Chipekkel és akkumulátorokkal pörgetné fel a gazdaságát Japán

Egy gazdaságélénkítő csomag részeként azonnal megerősítenék a chipszektort, de az akkumulátorok is nagy szerepet kapnak.

A jelentések szerint a japán gazdaságélénkítő csomag részét képezi, hogy sürgősen megerősítik a chipszektort, és az akkumulátorok is kiemelt szerepet kapnak.

Hirdetés

A gazdaság beindítását segítő csomag több tízbillió japán jen értékű, és azt követően került a figyelem középpontjába, hogy a TSMC a Sonyval közösen jelentett be egy 7 milliárd dolláros chipgyár-építést az országban. A lépést a japán kormány is üdvözölte, segítené.

Bár a chipszektorban iparelső volt az 1980-as években Japán, versenyelőnye elkopott, lemaradt. A japán vezetés szerint az elmúlt három évtized lejtője a digitális befektetések hiányának köszönhető, de digitális technológia alkalmazásával a jelenlegi problémák nagyja megoldható.

A kormány állítólag fontolgatja nagyszabású akkumulátorgyártás támogatását, továbbá TSMC-gyárakat szeretne a japán elektronikai- és autógyártók kiszolgálásához, hogy az alkatrészigények növekedése mellett ne szenvedjék meg Amerika és Kína párharcát.

Azóta történt

Előzmények