Hirdetés

1972. január 7.

Debrecenben megszületett Gervai Péter informatikus, a magyar Wikipedia alapítója és fejlesztési vezetője. A „grin” nicknevű, a nyílt forrású szoftverek területén számtalan eredményt felmutató Gervai 2008 őszétől a Wikimedia Magyarország elnöke.

Gervai Péter
Forrás: Wikipedia

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

  • 2001. január 15.

    Elindul a bárki által szerkeszthető internetes enciklopédia, a Wikipedia, amelyet eredetileg az azóta megszűnt Nupedia kiegészítésének szántak. Az akkor még csak angol nyelvű, időközben nemzetközivé nőtt tudástár ötletgazdája Jimmy Wales és Larry Sanger volt.

  • 1983. január 26.

    A Mitchell Kapor által alapított Lotus Software kiadta az IBM PC-k első „killer appját” (az iparágat előrehajtó, élenjáró technológiai megoldásokkal rendelkező, új alkalmazását), a Lotus 1-2-3 táblázatkezelő programot. A VisiCalcot kiszorító program népszerűsége az 1980-as években nagyban hozzájárult az IBM PC-k, illetve a DOS népszerűséghez és gyors elterjedéséhez, nagyon sok eleme, funkciója, kezelési sajátossága szabványként terjedt el.

  • 2007. március 25.

    A Wikipedia társalapítója, Larry Singer bejelenti, hogy elindul a Citizendium, mely hasonló a korábbi internetes enciklopédiához, de lényeges különbség annyi, hogy a Citizendiumon a közreműködőknek a valós adataikat – többek között nevet és tudományos fokozatot – kell megadniuk, és a szócikkeket szakértők ellenőrzik és hagyják jóvá. Sanger szerint ugyanis a Wikipedia „bárki írhat” elve elriasztja a valódi szakértőket.