Keresik az év internetes kereskedőjét

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és a CIB Bank mint alapítók, valamint a Kirowski mint főtámogató 2005-ben közösen hívták életre az Év Internetes Kereskedője Díjat. Az elismerést idén az az internetes kereskedő vállalkozás kapja, amely a vásárlók internetes szavazása, illetve a benyújtott pályázat alapján a szakmai zsűri döntése szerint a legtöbbet tette a hazai e-kereskedelem fejlesztéséért, elismertetéséért. A szervezési feladatokban és a zsűriben részt vesz a Budapesti Corvinus Egyetem E-Business Kutatóközpontja, valamint a SZEK.org (Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület) is.

Hirdetés

A közönségszavazás most is a www.evker.hu oldalon folyik szeptember 21. és október 21. között. A szervezők a szavazók számára nyereményjátékot hirdettek: egy 100 000 forint értékű CIB-bankkártyát nyer az, aki elsőként a legpontosabban tippeli meg, hogy hány szavazatot fog regisztrálni a közönségszavazás időszaka alatt az oldal.

A közönségszavazás során értékelhető az a vállalkozás, amely termékeit, szolgáltatásait az interneten keresztül (is) értékesíti. További feltétel, hogy a vállalkozás Magyarországon legyen bejegyezve, magyar nyelvű honlapja legyen függetlenül annak típusától (webáruház, marketplace vagy a termék/szolgáltatás értékesítését lehetővé tevő egyéb honlap), azaz az adott vállalkozás a honlapon értékesítést végezzen és a megrendelés a honlap felületén történjen. Az idén először a díjért folyó versenyben való részvétel feltétele rövid pályázat benyújtása is.

A szakmai zsűri azt a harminc, legtöbb internetes szavazatot gyűjtő e-kereskedőt értékeli, aki október 21-ig a pályázatot is benyújtja, közülük választják ki az Év Internetes Kereskedőjét. Az Év Internetes Kereskedője jogot szerez arra, hogy egy évig használhassa a címet. A fődíj mellett a szakmai zsűri kiválasztja az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedőjét is – közölték.

Hirdetés

Előzmények