Magyarország rendezi az ITU Telecom World 2015 konferenciát

Hirdetés

„Magyarország számára azért is különösen értékes a konferencia megrendezésének lehetősége, mert reményeim szerint a hazai infokommunikációs vállalkozásoknak nemzetközi szakértői közönség előtt is alkalmuk nyílik a bemutatkozásra, szakmai kapcsolatok kialakítására és a tudásmegosztásra – mondta a miniszter Dohában, a katari fővárosban. „Budapest európai helyszínként különösen vonzó, könnyen elérhető az európai országok számára” – mutatott rá a miniszter, hozzátéve, hogy a magyar főváros az elmúlt években igazi világvárossá nőtte ki magát, amely fejlett infrastruktúrával, világszínvonalú szolgáltatásokkal és a híres magyar vendégszeretettel várja a konferencia résztvevőit.

A miniszter közölte, hogy a kormány a fővárossal és az IKT szektor szereplőivel szoros együttműködésben kíván dolgozni a rendezvény sikere érdekében, és úgy véli, a rendezvény és kapcsolódó eseményei újfent megvilágítják Magyarország összekötő szerepét a nyugati és a keleti régiók között. Ágazati szempontból is izgalmas a budapesti helyszín, a magyar szakemberek a távközlés és az informatika kezdetei óta számos nagyszerű tudományos teljesítménnyel és innovációval járultak hozzá az ágazat fejlődéséhez. Az IKT szektornak azonban nem csupán múltja, hanem biztató jelene és még ígéretesebb jövője is van Magyarországon – jelentette ki Seszták Miklós.

A 2014-es Telecom World konferenciának Doha ad otthont 2014. december 7. és 10. között. Magyarország számára a konferencia rendezési jogát 2014. december 9-én ceremoniális keretek között adja át a korábbi rendező ország, Katar.

Azóta történt

Előzmények