Itt az új MagyarOffice

A MultiRáció Kft. bejelentette a MagyarOffice irodai szoftver 2.0-s, Standard változatát. A szoftver átfogó megoldást kínál mindazoknak, akik kedvező árú és átfogó funkcionalitású irodai csomagot keresnek.

A MultiRáció Kft. 2001-ben a hazai irodaszoftver-piac bővítésének szándékával indította el a MagyarOffice projektet, és OpenOffice-forráskódra alapozva elkészítette magyar nyelvű irodai csomagját. A projekt nem titkolt célja volt, hogy magyar nyelvű, a legelterjedtebb irodai rendszerrel funkcionálisan egyenértékű (de akár a hazai igényeket annál jobban kielégítő) alternatívát teremtsen az addig egyeduralkodó szoftverterméknek. A sikert jelzi a megjelent termékváltozatokból eddig értékesített több mint harmincezer licenc.

A cég az OpenOffice 1.1 változatának újdonságaira, valamint saját legfrissebb kiegészítéseire, fejlesztéseire építve 2003/2004 fordulóján 2.0 verziószámmal új termékcsaládot jelentetett meg. A MagyarOffice 2.0 szoftvercsomagok számos hatékonyságnövelő újdonságot és továbbfejlesztést tartalmaznak. A termékcsalád legteljesebb (Professzionális), illetve leggazdaságosabb (Kompakt) változata után most az arany középutat képviselő MagyarOffice 2.0 Standard változat jelenik meg, átfogó megoldást kínálva mindazoknak, akik kedvező árú és átfogó funkcionalitású irodai csomagot keresnek. A program tartalmaz szöveg- és weblapszerkesztőt, táblázatkezelőt (az azt kiegészítő saját fejlesztésű Optimalizáló modullal), bemutatókészítőt és rajzolóprogramot, Mozilla böngésző-, levelező- és naptárprogramot, valamint továbbfejlesztett MinimálLinux operációs rendszert is.

Magyar nyelvű helyesírás-ellenőrzés, szinonimaszótár, idegen nyelvű szótárak és helyesírás-ellenőrző (angol, német, francia) biztosítják az elkészülő dokumentumok nyelvhelyességét. Bővített magyar clipart-képek és továbbfejlesztett magyar sablonkészlet egészíti ki a csomagot a magyar felhasználó kívánalmainak megfelelően. A közvetlen PDF-export az információk széles körű megosztásának kiváló eszköze, az útnyilvántartó modul segítségével pedig egyszerűbbé válik az útelszámolások készítése. A sebességnövekedés, a még jobb kompatibilitás (például finomított dokumentum, power point és excel fájlszűrők), a hatékonyabb hálózati mentés, valamint Microsoft XP-integráció a használat kényelmét fokozza. A súgóban index, keresés és könyvjelző funkció, valamint multimédiás súgó is támogatja a felhasználókat. A regisztrált vásárlóknak ingyenes terméktámogatást nyújt a MultiRáció Kft. – olvasható a társaság közleményében.

* Az átláthatóság, illetve a licencelés egyszerűsítése érdekében a termékcsalád a korábbinál kevesebb, három változatban jelenik meg. A MagyarOffice 2.0 Professzionális az 1.0 Professzionális, a MagyarOffice 2.0 Standard az 1.1 Standard, illetve Alap, míg a MagyarOffice 2.0 Kompakt az 1.1 Kisvállalati, illetve az 1.0 Családi változat utódja. A Professzionális egylicences listaára bruttó 30, a Standard, illetve a Kompakt változaté 22, illetve 14 ezer forint.

Előzmények