Az ITSH rendületlenül terjeszkedik Pécsen

Az infokommunikációs cég ötmilliós támogatásával új informatikai labort adtak át az intézményben, így most már egy megújult előadóterem segíti a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának hallgatóit abban, hogy versenyképes tudáshoz jussanak, amelynek birtokában eredményesebben helyezkedhetnek el a magyar munkaerőpiacon – írta meg mai tudósításban a bama.hu.

Hirdetés

„A pécsi kirendeltség annak idején 40 fővel kezdte meg működését, ma 400 kolléga dolgozik itt. Ez azt jelenti, hogy az ITSH minden tizedik kollégája innen kerül ki” – érzékeltette a pécsi telephely fontosságát Forgács Judit HR-vezető, majd hozzátette: „Folyamatosan fejlődő szolgáltatásainknak köszönhetően folyamatosan nő a megrendelés-állományunk, így az év végéig várhatóan további mintegy 100 munkahelyet teremtünk Pécsen.” (A hírek szerint már kinőtték a nemrég használatba vett új székházat is, így ingatlanbővítésre is lehet számítani.)

Mindez azt jelenti, hogy félezres létszámával az ITSH a legnagyobb foglalkoztatók közé lépett elő Pécsett, illetőleg Baranya megyében, egy olyan régióban, ahol súlyos gond a munkahelyhiány.

Jürgen Grunert, az ITSH ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az ITSH és az egyetem, azon belül a Műszaki és Informatikai Kar kezdettől „szimbiózisban”, kölcsönös előnyökön alapuló együttműködésben létezik. Az ITSH különféle képzéseivel járul hozzá ahhoz, hogy a pécsi műszaki felsőoktatásból kikerülő fiatal szakemberek életrevaló, gyakorlatias tudáshoz jussanak, míg a pécsi képzésben részt vevőkre az iparág, illetve a cég természetes szakember-utánpótlásként tekint az ITSH vezetése: „Az együttműködésünk az őszi félévtől még magasabb szintre léphet. Szeptemberi kezdettel ugyanis kísérleti jelleggel közös akkreditációt nyújtottunk be a duális képzés elindítására” – jelentette be Jürgen Grunert a labor átadását kísérő pécsi sajtótájékoztatón.

Azóta történt

  • Az ITSH üzemelteti az Open Telekom Cloudot

    Európában egyedülálló lehetőséget kapott az IT Services Hungary. Izgalmas feladatokat oldanak meg, nagyot léptek előre a munkavállalók szemében is.

  • Tovább bővít Pécsen az ITSH

    A Deutsche Telekom csoporthoz tartozó IT Services Hungary a Rákóczi úti irodaház mellett most szinte megduplázták a Nagy Lajos király úti komplexumot is további 1800 négyzetméterrel.

Előzmények