Szolgálati közlemény a kiemelt hozzászólásokról

Tegnap, július 21-e óta meg tudjuk azt oldani, hogy az egyes hírekhez kapcsolódó topikokból kiemeljük a számunkra fontos, érdekesnek, provokatívnak, tartalommal telinek vagy egyéb szempontból arra érdemesnek tartott hozzászólásokat, és ezeket megjelenítsük a hírek végén.

Ezzel az olvasócsábítónak szánt eszközzel a jövőben élni is fogunk, bár még természetesen próbálgatjuk, hogy miképp is lehet ezt mindannyiunk közös hasznára felhasználni, még „tesztidőszak” van.

Ez a rövid hír azért született, hogy egy félreértést elkerüljünk. A motor és a lap szerkezetének sajátosságai és egységessége miatt az történik, hogy ha egy szerkesztő az adott hozzászólást kiemeli a hírhez, annak olyan nyoma marad, mint ha belenyúlt volna a hozzászólásba („Módosította: X. Y.”). Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezekben az esetekben módosítjuk a szöveget, ettől mereven elzárkózunk (ha nem tetszik a hozzászólás, akkor nem emeljük ki). A „módosította” ilyenkor csak annyit jelent, hogy kiemeltük. (Lehet, hogy később valamilyen okból visszavesszük a kiemelést, ám a megjegyzés természetesen ilyenkor is ott marad.)

Próbálgatjuk az új fícsört, reméljük beválik.