IT-biztonsági képzés indul a Gábor Dénes Főiskolán

A Noreg Kft. és a Gábor Dénes Főiskola együttműködési megállapodást írt alá arról, hogy a mérnök informatikus szakon az Informatikai rendszerek biztonsága és üzemeltetése sáv 2008-2009-es tanévben kezdődő beindítását támogatja az informatikai biztonsági szolgáltatásokat kínáló cég. Az együttműködés révén az elméleti képzésen túl a diákok részt vehetnek kutatás-fejlesztési projektekben, és a Noreg gyakorlati lehetőséget is biztosít a hallgatók részére.

A kooperáció első lépéseként a Montana Zrt. tulajdonában lévő Noreg már az idén részt vesz a tananyag kialakításában, a jövőben pedig a két intézmény közösen dolgozza ki a jegyzeteket, és egyeztetnek más biztonsági témájú képzésekben is. A Noreg segédeszközöket, főleg szoftvereket biztosít a főiskola számára, emellett aktívan részt vesz az oktatásban és a gyakorlati képzésben is. A mérnök informatikus szak hallgatói hálózati biztonságra vonatkozó szakdolgozati témákban konzulensként is választhatják a cég munkatársait. Az együttműködés része még, hogy a főiskola és a cég az informatikai biztonság – különösen a hálózatok biztonságának – területén összehangolja kutatás-fejlesztési tevékenységét.

„Az információbiztonsági szakemberképzés igényét a Gábor Dénes Főiskola is felismerte, és már megtette a szükséges lépéseket, hogy oktatási struktúrájába beépítse. Szívesen állunk rendelkezésükre, hogy diákjaikkal megosszuk szakmai tapasztalatainkat, és az oktatáshoz további segítséget (például szoftvereket) is biztosítunk az intézmény számára, amelyekkel az információbiztonság iránt érdeklődő hallgatók elméleti tudásukat a gyakorlatban is továbbfejleszthetik” – mondta dr. Kőrös Zsolt, a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója.

A Felsőoktatási Törvénynek megfelelően ettől az évtől a Gábor Dénes Főiskolán is a kétciklusú képzési rendszer szerinti alapképzési szakokon indul az oktatás. A képzés első, BSc ciklusában a hallgatók elméleti ismeretanyaggal megalapozott gyakorlatorientált képzést kapnak, majd az MSc szakokon is folytathatják tanulmányaikat. A Noreg által támogatott képzésben a BSc ciklus hallgatói részesülhetnek.

Azóta történt

Előzmények