Az Iráni Kiberhadsereg az Amerika Hangját támadja

A legnagyobb visszhangot az utóbbi időben az Anonymous időnként politikai, időnként más célokat követő hackertámadásai kapták a sajtóban, de természetesen más internetes akciócsoportok is tevékenykednek. Bizonyítja ezt a legutóbbi támadás, melyet egy Iráni Kiberhadsereg nevű társaság vállalt magára, és melynek keretében az USA kormányzata által működtetett Amerika Hangja szolgáltatását és a hozzá tartozó 95 honlapot igyekeztek kompromittálni.

Hirdetés

Az iráni FARS hírügynökség nemrég közleményben erősítette meg, hogy valóban ez csoport állt a támadás mögött, motivációjuk pedig az volt, hogy megbüntessék a szerintük Iránról hamis híreket terjesztő Amerika Hangját az országnak okozott károk miatt.

A láthatóan a kormányzat egyetértésével tevékenykedő „kiberhadsereg” támadására közvetlen okot az amerikai külügyminiszter, Hillary Clinton egy nemrég adott interjúja és Twitter-bejegyzése szolgáltatott, ahol a külügyminiszter asszony az emberi jogok követelésére buzdította az iráni fiatalokat. Erre reagált az Iráni Kiberhadsereg, amikor az Amerika Hangját kémszervezetnek minősítették, és a feltört fárszi nyelvű oldalakra a következő üzenetet helyezték el: „Mrs. Clinton, akarod hallani az elnyomott népek hangját Amerika szívéből? Az iszlám világ nem veszi be az USA trükkjeit. Felszólítunk, hogy ne avatkozz bele az iszlám országok ügyeibe.”

Iráni Kiberhadsereg

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények