Az Invitelé az országos belföldi tudakozó

Hirdetés

A cég ma közleményben tudatta, hogy a 2013 novemberében egyetemes elektronikus hírközlési szolgáltatáselemek nyújtására kiírt pályázat lezárásaként a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az egész ország területére kiterjedően az Invitelt bízta meg az országos belföldi tudakozó szolgáltatás nyújtásával.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a szabályozó hatóság az Invitelt választotta az országos belföldi tudakozó szolgáltatás megvalósításához” – mondta el az NMHH döntése kapcsán David McGowan, az Invitel vezérigazgatója. „Az Invitel felkészült arra, hogy Magyarország teljes területéről fogadja, és kiemelkedő színvonalon szolgálja ki a beérkező hívásokat, információ igényeket” – tette hozzá.

Az Európai Uniós egységesítési törekvéseknek megfelelően az NMHH korábbi rendeletében határozott az új telefonostudakozó-számok bevezetéséről. A kiemelten fontos, ezért az egyetemes elektronikus hírközlési szolgáltatáselemek részét képező országos belföldi tudakozó szolgáltatás számára a hatóság a 11 800-as telefonszámot jelölte ki, mely 2014 nyarától áll valamennyi vezetékes- és mobiltelefon-előfizető rendelkezésére.

Azóta történt

Előzmények