A lakossági piacon erősít az Invitel

Január 9-től David McGowant nevezte ki vezérigazgatónak az Invitel – jelentette be a távközlési vállalat. A korábbi vezető, Martin Lea nyolc év után távozik a posztjáról, és igazgatótanácsi tagságáról is lemond.

Lea 2004 óta töltötte be a vezérigazgatói pozíciót a magyarországi székhelyű Invitelnél, ahol a feladata a telekommunikációs szektorban történt piaci konszolidáció irányítása és a vállalat ennek megfelelő átalakítása volt. A zökkenőmentes vezetőváltás biztosítása érdekében Martin Lea 2012 első negyedévében Magyarországon marad, és tanácsadóként segíti a vállalat munkáját.

David McGowan kinevezésével az Invitel a hazai lakossági tele- és infokommunikációs piacon reméli erősíteni a pozícióját. Az új vezérigazgató korábban az európai média- és távközlési szektorban dolgozott, 1999 óta felső vezetői pozíciókat töltött be olyan kábelszolgáltatóknál, mint a svájci Cablecom vagy a németországi Unity Media.

Szintén a lakossági piacon betöltött pozíciójának erősítése céljából nevezte ki az Invitel az elmúlt év végén a lakossági üzletág operatív vezérigazgató-helyettesének Stephen Wright-ot, aki szintén kábeles és vezetékes távközlési cégeknél volt felső vezető korábban.

Azóta történt

Előzmények