Bővítette adatközpontját az Invitech

A társaság kőbányai datacenterében, a DC10-ben adott át új termeket, melyekben mintegy 10 ezer új szerver helyezhető el.

Az infokommunikációs társaság ma arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Magyarországon kizárólag ebben a létesítményben találhatóak TIER III-as minősítésű géptermek, azaz a nemzetközileg elfogadott követelményrendszer szerint Magyarországon ebben az adatközpontban garantálható a legmagasabb szintű minősített biztonság – tették hozzá a közleményben.

Hirdetés

Kis Albert, az Invitech infrastruktúra és társszolgáltatói vezérigazgató-helyettese a bővítéssel kapcsolatban megjegyezte: „Magyarországon ez az adatközpont rendelkezik a legmagasabb szintű minősítéssel, mind az információbiztonság, mind pedig a rendelkezésre állás tekintetében világszínvonalat nyújtunk.”

A társaság 5 adatközponttal rendelkezik, ebből 4 Budapesten, egy pedig vidéken van, immár mintegy 4000 négyzetméternyi alapterületen, hogy a cég ügyfelei, a belföldi és nemzetközi távközlési- és tartalomszolgáltatók évről évre nagyobb számítási kapacitásokat tudjanak használni, szervereiket elhelyezzék, az itt található infrastruktúrára alapozva felhőalapú technológiákat, IT-biztonsági szolgáltatásokat, vagy tartalékkapacitásokat vegyenek igénybe.

Az Invitech több mint 6000 vállalati és nagykereskedelmi ügyfelének nyújt szolgáltatásokat. Portfóliójába széles sávú üzleti internet, adatközponti és felhőmegoldások, valamint hang- és IT-szolgáltatások tartoznak. Az Invitech infrastruktúráját 10 450 kilométer optikai hálózat, 6500 hálózatba kötött épület, és a mintegy 4000 négyzetméternyi adatközpont alkotja. A vállalat 23 ezer végfelhasználó IT-eszközeit üzemelteti.

Azóta történt

Előzmények