Megjelenés előtt, a felhőből próbálhatóak ki az új Intel chipek

Bővítette a Developer Cloudot az Intel, így az ügyfeleik már a felhőből próbálhatják ki az új chipeket, virtuálisan, még a megjelenés előtt.

Az Intel a DevCloud (Developer Cloud) kiterjesztésével lehetővé teszi az ügyfelei számára, hogy az új chipeket még a piaci megjelenés előtt kipróbálják. Más cégekhez hasonlóan az Intel is egyre inkább a felhőn keresztüli, virtuális tesztelést akarja lehetővé tenni a hardver- és szoftverfejlesztőknek, ezzel pedig időt spórolni. Ettől azt remélik, hogy még több alkalmazásfejlesztő használja majd a processzoraikat.

Az Intel ennek kapcsán megjegyezte, hogy valójában ők az egyik legnagyobb szoftvercég, több mint 20 ezer szoftverfejlesztőjük van, de a múltban igazából csak olyan szoftvert írtak, ami nem volt látható, low-level szinten működik.

Most a DevCloudot könnyebben használhatóvá tennék, és rávennék a fejlesztők következő generációját, hogy Intel chipekhez írjanak appokat. Az új útirányon haladásban sokat segített a 4 évvel korábban, akkor 14 évesen felvett Ria Cheruvu az Intelnek – ő a Harvardon végzett, ilyen fiatalon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények