Hirdetés

Giganyereséggel zárta a negyedévet az Intel

Az Intel bejelentette első gazdasági negyedévének eredményeit, s maguk a cég vezetői fogalmaztak úgy, hogy meglepetésként érte őket az, hogy nem várt élénkülés tapasztalható a vállalkozói piacon, s úgy látják, elindult egy kedvező, a válságból kivezető jeleket mutató trend, a vállalati szféra újra áldoz a munkavállalók számítógépeinek fejlesztésére. Ez a tény azért örvendetes, mivel a nehéz gazdasági helyzet miatt a cégek az elsők között e területen kezdték meg a takarékoskodást.

Hirdetés

Paul Otellini, az Intel vezetője szerint sok vállalat rájött, hogy új számítógépek vásárlásával jobban járnak anyagilag, mint ha a régi eszközök karbantartására áldoznak komoly összegeket. Ez persze még nem jelenti azt, mondta Otellini, hogy minden rendben van, nem kell nehézségekkel számolni, de a helyzet reményteli.

A közzétett számok alátámasztják az optimista értékeléseket. A GAAP szerinti bevétel (10,3 milliárd dollár) 44 százalékkal magasabb mint a tavalyi év hasonló időszakában, az üzemi eredmény (3,4 milliárd dollár) 433(!) százalékos emelkedést mutat, a nettó nyereség (2,4 milliárd dollár) közel háromszorosa a 2009-esnek.

Pozitív hatása lehet az elért eredményeknek az is, ahogy a vezetők elmondták, hogy a tavaly 82 500 főről 79 900 főre csökkent alkalmazotti állományt valószínűleg ezer emberrel bővítik idén.

 • Kapcsolódó cégek:
 • Intel

Azóta történt

 • Asztali gépeken is fut majd a MeeGo

  Az Intel és a Nokia operációs rendszerének lesz desktopkiadása is. Az OS végleges változata az év második felében készülhet el.

 • Pörög a processzorok piaca

  Erős első negyedévet zártak a piaci szereplők. A részesedését ezúttal az Intel tudta növelni.

 • Csúcson az Intel

  A chipgyártó óriásvállalat számára rekordnyereséget hozott a második negyedév. A kilátások is rózsásak.

Előzmények