Integrál a Magyar Telekom

A Magyar Telekom igazgatósága a mai napon javaslatot tett a Magyar Telekom Csoporton belüli integráció további lépéseire: a javaslat értelmében a T-Online Magyarország Zrt. internet-hozzáférési tevékenysége és az Emitel Zrt. egyesül a Magyar Telekom vezetékes szolgáltatások üzletágával (T-Com).

Hirdetés

A T-Online Magyarország üzleti tevékenységei közül az összevonás a hozzáférési üzleti területet érinti, amely magában foglalja az internet-hozzáférési termékeket (ADSL, modemes és kábeles internetcsatlakozás), valamint az IPTV (internetes televízió) és VoIP (internetes telefon) szolgáltatásokat. Az Igazgatóság javaslata értelmében az internet-hozzáférési terület a T-Com üzletágba tagozódik, aminek fő indoka a szélessávú szolgáltatások iránti növekvő igény és az integrált szolgáltatások elterjedése. Az egyesülés – a vállalat elképzelései szerint – pozitív hatást gyakorol a szolgáltatások minőségére és a szélessávú piac fejlődésére a központosított ügyfélkiszolgálásnak köszönhetően, továbbá elősegíti a szervezeti hatékonyság javítását. A T-Online Magyarország fennmaradó üzleti egysége – a tartalom és webportál portfolió – a média- és tartalomszolgáltatásokra, valamint más, új üzleti területekre kíván fókuszálni.

„Az Emitel, amely távközlési szolgáltatásokat nyújt a dél-magyarországi régió három primer körzetében, 2007. március végén 72 ezer vezetékes vonallal rendelkezett. A fokozódó verseny megköveteli a hatékonyság további javítását, aminek feltételei a társaság Magyar Telekomba történő integrálásával biztosíthatók. Az integrációt követően célunk a hatékonyság javítása az integrált marketing, kommunikációs és ügyfélkapcsolati tevékenységek révén, valamint a működési struktúra egyszerűsítése a párhuzamos tevékenységek megszüntetésével” – olvasható a ma délután kiadott közleményben.

A Magyar Telekom középtávon az integrált rendszereknek és folyamatoknak köszönhetően egyszerűbb, rugalmasabb, gyorsabb ügyfélkiszolgálást ígér. A tervek szerint az egységesülő ügyfélkiszolgálás egyszerűbbé teszi az ügyintézést, a vásárlást, a számlakezelést, valamint a műszaki segítségnyújtást.

Az igazgatóság javaslatát a Magyar Telekom 2007. június 29-én tartandó rendkívüli közgyűlésének, valamint a két leányvállalat legfőbb szerveinek kell jóváhagynia. Az egyesülési folyamat a cégbírósági bejegyzéssel zárul, előreláthatólag szeptember folyamán. Ezt követően a Magyar Telekom lesz az általános jogutódja mind az Emitelnek, mind a T-Online Magyarország beolvasztott területének. Mivel mindkét társaság a Magyar Telekom 100%-os tulajdona, így a tervezett lépésekhez nincs szükség a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyására.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények