Értesítené a felhasználókat a szolgáltatáskiesésekről az Instagram

Az Instagram új funkciót tesztel: értesítené a felhasználóit a technikai problémákról és a szolgáltatáskiesésekről.

Miután rövid időn belül két alkalommal is leálltak a Facebook szolgáltatásai, az óriáscég úgy döntött, hogy olyan funkciót kezd el tesztelni az Instagramon, amellyel értesítheti a felhasználóit az esetleges technikai hibákról vagy szolgáltatáskiesésekről.

A tesztet néhány hónapig Amerikában végzik, utána terjeszthetik ki szélesebb körben is. Lesz továbbá egy olyan eszköz is, amely az emberek tudtára adja, ha letiltásveszélybe került a fiókjuk.

A szolgáltatáskiesések miatt nem csak más közösségi platformokon háborogtak a felhasználók, a politikusok is vizsgálatokat sürgetnek, hogy az emberek és a cégek ne csak pár óriástól függjenek. Ezen felül az influenszerek is hangot adtak aggodalmuknak, valamint a korábbi vezető Frances Haugen kitálalása sem segít a Facebooknak.

Haugen egyébként beleegyezett, hogy találkozik a következő hetekben a Facebook felügyelőbizottságával, és tájékoztatja őket arról, amit a cégnél töltött ideje alatt tapasztalt. Korábban többször hangoztatta Haugen, hogy a céget a profit érdekli mindenek előtt, így állítása szerint a tévinformáció és a gyűlöletbeszéd visszaszorítása is másodlagos a platformon.

Előzmények