Hirdetés

Ingyenes IT biztonsági konferencia pénteken

Szerencsére már Magyarországon is egyre több alkalommal van lehetőség a kibertámadási módszerek részleteiről tájékozódni, most pénteken kerül megrendezésre például az ingyenes ProDay, ahol a defenzív (védekező) és az offenzív (támadó) technológiák szimultán bemutatásával igyekeznek átfogó képet bemutatni a szervezők. A workshopok alkalmával lehetőség adódik a gyakorlatban megismerni a hagyományos értelemben vett védelmi megoldásokat, illetve a tesztelésre kifejlesztett penetrációs és sérülékenységvizsgáló szoftvereket is. Ez azt jelenti, hogy a látogatók egyszerre lehetnek tudatos célpontok és a vizsgálatot elvégző (etikus) hackerek.

Hirdetés

A rendezvényen elismert szakmai képviselők tartanak előadásokat és gyakorlati bemutatókat a legnagyobb IT védelmi rendszerek gyártóinak szakértőivel együtt. Szó esik majd automatizált penetrációs keretrendszerekről (Mikael Le Gall), adatszivárgás megelőzésről (Alexei Lesnykh), új generációs hálózat- és végpontbiztonsági megoldásokról (Sophos), webalkalmazások és tűzfalak sérülékenységéről (Imperva), jogosultságkezelésről (Entrust) és a többi közt arról is, miként támogatja a vállalati imázst egy hatékonyan védett online alkalmazás és/vagy szerver.

A MySec Talk kerekasztal-beszélgetés keretében dr. Bencsik Balázs, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet vezetője, dr. Krasznay Csaba (Nemzeti Közszolgálati Egyetem), dr. Muha Lajos (kiberbiztonsági szakértő) és Rónaszéki Péter (MySec Talk) együttesen értékelik az Információbiztonsági Törvény (Ibtv) első három évét.

A február 5-ei ProDay rendezvény mindenki számára ingyenesen látogatható. Az Expo térben kiállított eszközök mindegyike kipróbálható mini workshopok keretében. Az előadókról, programokról és a workshopok témáiról részletesen a rendezvény weboldalán olvasható további információ.

Előzmények