Ingyenes, drótnélküli internet Budapesten

Hirdetés

A NETÉRT Egyesület oldalán februárban olvashattunk már a Szóda kávézóban indított ingyenes WIFI internetszolgáltatásról, melyet a HuWiCo közösség hozott létre. A HuWiCo (Hungarian Wireless Community) most újabb ingyenes netelérést biztosító vezeték nélküli elérési pontokkal jelentkezett, már az Andrássy úton lévő Abszint étteremben, valamint a Petőfi híd budai hídfőjénél horgonyzó A38 hajó éttermében és szabadtéri teraszos részén is működik a szolgáltatás.

A HuWiCo egy nonprofit közösség, melynek célja, hogy a más országokban már igen széles körben elterjedt vezetéknélküli technológiákat ismertesse és népszerűsítse hazánkban. Az ingyenes, drótnélküli internetszolgáltatás igénybevételéhez megfelelő csatlakozóval felszerelt (802.11b vagy 802.11g szabvány szerinti kommunikációra képes) laptopra vagy kéziszámítógépre van szükség.

A vállalkozó kedvű társaság az ország más területein is tervezi hasonló, ingyenes helyi drótnélküli hálózatok kiépítését, melyhez partnerek jelentkezését várja. Terveik között szerepel olyan kis, helyi drótnélküli hálózatok kiépítése és működtetése az ország területén, melyet a környékbeli lakosok ingyenesen használhatnak.

Azóta történt

Előzmények