Ingyenes böngészőplugin a veszélyes oldalak ellen

wotEgy ingyenes böngészőplugint adott ki a Panda Security a finn Against Intuitionnel, a Web of Trust (WOT) közösségi honlapminősítő alkalmazás készítőivel együtt. A modul – mely Internet Explorer és Mozilla Firefox alatt használható – jelzi, hogy melyik honlap biztonságos, és melyik nem.

„A webkettes fordulat egyik legjobb eleme, hogy összeköti a felhasználókat. A WOT pontosan ezt használja ki: az itt regisztrált felhasználók jelenthetik, ha valamelyik webhelyről támadásnak voltak kitéve, így az egyes oldalak megbízhatósági értéke megjelenik a böngészőben” – magyarázta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója.

A WOT honlapminősítő honlapon csak regisztrált látogatók alkothatnak véleményt, a frissen regisztráltak véleménye pedig nem nyom annyit a latban, mint egy régebbi tagé – így kiküszöbölhető, hogy valaki megalapozatlanul leminősítsen egy oldalt.

„Ahelyett, hogy egy kis elemzőcsoport minősítgetné a weboldalakat lassan, hagyjuk, hogy a felhasználók figyelmeztessék egymást a veszélyre, hiszen ez sokkal hatékonyabb. Az IMDb esetében ez a működési modell már bejött, biztosan itt is sikeres lesz” – mondta Sándor.

A plugin ingyenesen letölthető a Panda oldaláról.

Azóta történt

Előzmények