Hirdetés

Ingyen zene a SpriralFrogtól

Hirdetés

Vasárnap, a tesztidőszak lezárása után elindult a már tavaly beharangozott új zenei vállalkozás, a SpiralFrog, melynek sokat vitatott üzleti koncepciója – ingyen letöltés reklámokért cserébe – esetlegesen nagy változást hozhat az online zenei piacon.

A híradások szerint az egyelőre csak Észak-Amerikában elérhető SpiralFrog adatbázisában jelenleg több mint 800 ezer dal és körülbelül 3500 zenei videó található (a következő néhány hónapban közel kétmillió új anyag feltöltését tervezik): ezek jogtulajdonosai független kiadók, illetve a Universal Music Group, akikkel az oldal üzemeltetőinek sikerült megállapodniuk.

Habár a közelmúltban komoly problémákat okozott a vállalatnál az, hogy kétségessé vált az eredeti cél elérése, tehát, hogy a hirdetési bevételek fedezik a kiadásokat, némi átszervezéssel – na és a világ egyik legnagyobb kiadójának dalaival (a Universal birtokolja a zenei piac negyedét) a tarsolyban – elindították a szolgáltatást.

A regisztrált felhasználók szabadon tölthetnek le másolásvédett dalokat hordozható zenelejátszóikra (Windows DRM-kompatibilitás szükséges, az Apple készülékeivel nem működnek együtt), bár ezeket az anyagokat két különböző helyre fel is másolhatják – de CD-re nem írhatók ki, csak mobil eszközökre. A tagságot 30 naponként meg kell újítani, vagyis havonta legalább egyszer be kell jelentkezni. A regisztrációs adatokat a hirdetések testre szabásához is felhasználják.

Joe Mohen a New York-i székhelyű SpiralFrog alapítója és vezetője úgy véli, hogy szolgáltatásuk a kalózoldalak alternatívája lehet, mivel ők a minőség mellett biztonságos, vírusmentes, spyware-mentes letöltést kínálnak ingyen.

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények