Ingyen kapnak Microsoft-szoftvert a kezdő vállalkozások

Hirdetés

A Microsoft három éven át ingyen adja jó néhány termékét olyan induló vállalkozásoknak, melyek a felkínált szoftvereket hasznosítani tudják a termékeik, szolgáltatásaik kifejlesztése során. A támogatási program – mely BizSpark néven indult el – természetesen nem karitatív akció: a szoftvervállalat arra számít, hogy az üzletüket a platformjára építő start-upok később hűséges ügyfeleivé válnak. A BizSpark globális program, így Magyarországról is igénybe vehető.

Olyan vállalkozások jelentkezését várják, melyek valamilyen szoftveralapú tevékenységben érdekeltek, három évnél nem régebben működnek, és éves árbevételük nem haladja meg az egymillió amerikai dollárt. Ezek egyrészt egy hároméves Microsoft Developer Network (MSDN) előfizetést kaphatnak, amely számos fejlesztői eszközhöz – többek között a Visual Studióhoz és a .NET keretrendszerhez – biztosít hozzáférést, másrészt a hosztolt szolgáltatásokat tervező cégek Windows Server, SQL Server, Office SharePoint Server, BizTalk Server és Systems Center licencekhez juthatnak. A termékekhez támogatás is jár.

Dan'l Lewin, a programért felelős Microsoft-vezető hangsúlyozta, hogy a részvételnek nem feltétele a kizárólagos Microsoft-pártiság: a vállalkozások a riválisok termékeit és nyílt forrású megoldásokat is használhatnak, ha úgy tartják jónak. De három év után az ingyenesség véget ér, onnantól kezdve a rendes licencdíjakat kell fizetniük – tette hozzá.

Azóta történt

Előzmények