Ingyen kipróbálható a Windows 7 Enterprise

Windows 7 logóA Microsoft lehetőséget ad a Windows 7 nagyvállalati ügyfeleknek szánt Enterprise kiadásának ingyenes kipróbálására. A szoftvervállalat az október 22-én bemutatni tervezett új operációs rendszer e változatának 90 napig használható próbaverzióját olyan vállalati informatikusoknak, rendszergazdáknak ajánlja, akik szeretnék ellenőrizni, hogyan működik (együtt) a végleges termék a cégnél használatos szoftverekkel és számítógépekkel.

A mostani ingyenes letöltési akció célcsoportját jellemzően kisebb cégek szakemberei alkotják, mivel a nagyobbak vagy azok munkatársai jó eséllyel részt vesznek olyan programokban – például tagjai a Microsoft partnerprogramjának, TechNet- vagy MSDN-előfizetők, vagy frissítési garanciával (Software Assurance) kiegészített mennyiségű licenccel rendelkező ügyfelek –, melyek már korábban biztosították számukra a hozzáférést a Windows 7-hez.

A Windows 7 Enterprise próbaverziója angol, francia, német, japán és spanyol nyelvű, 32 vagy 64 bites változatban tölthető le a Microsoft Technet weboldaláról. A letöltéshez szükség van egy Live ID azonosítóra, és egy kérdőívet is ki kell tölteni. Ha ez utóbbin a felhasználó nem vállalati informatikusnak vagy fejlesztőnek vallja magát, akkor nem lesz jogosult a letöltésre, noha a tájékoztatóban csupán annyi szerepel: egyéb esetben nem ajánlatos telepíteni a próbaverziót.

A termék elméletben a 90 napos próbaidő lejárta után is használható marad, de óránként kikapcsol. A Microsoft figyelmeztet arra is, hogy a próbaverzió időkorlátja nem oldható fel: ha a tesztelő tovább akarja használni a Windows 7 Enterprise-t, meg kell vásárolnia a teljes kiadás licencét, és újra kell telepítenie az operációs rendszert, tiszta telepítéssel.

A Windows 7 Enterprise 90 napig használható változata csak korlátozott számban és korlátozott ideig – ha a készlet addig kitart, legfeljebb 2010. március 31-ig – lesz letölthető.

Azóta történt

Előzmények