2017. november 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Webkettő rovat

Ingyen nézhető sikerfilmek az interneten – legálisan

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Július 7-ig 20 nagyjátékfilm tekinthető meg a filmklik.hu portálon teljesen díjmentesen és legálisan. Ez lenne az új üzleti modell?

Hirdetés

A filmklik.hu mozifilmekkel és – nem mellékesen – szerzői jogi kérdésekkel foglalkozó portál 20 mozifilm online megtekintését biztosítja egészen július 7-ig ingyen és bérmentve, jogtiszta forrásból. A hangsúlyozottan tesztjelleggel útjára indított kezdeményezés elsődleges célja az, hogy az oldal üzemeltetői felmérjék, mekkora népszerűségre számíthat ez a fajta üzleti modell egy jövőbeli éles bevetés során. „A képlet egyszerű: ha ti, a közönség igent mondtok azzal, hogy magas nézettséget produkáltok, ezzel meggyőzhetjük a reklámozókat a modell működőképességéről, vagyis a jövőben is nyílik mód ingyenes filmforgalmazásra” – írják. Az alkotásokat ennek megfelelően hirdetésekkel látták el, de az üzemeltetők hangsúlyozzák, a megjelenő reklámspotok mennyisége még mindig töredéke annak, amivel a televízióban találkozhatunk egy nagyjátékfilm vetítése közben.

Bodnár Péter, a filmklik.hu alapítója a digitális forgalmazással kapcsolatban korábban úgy vélekedett, a jövőben a mozi sokkal inkább a promóció részévé válik majd: a nagyvásznon való bemutatás egy exkluzívabb esemény lesz, amely arra lesz hivatott, hogy beharangozzon egy-egy filmet, melyet aztán nem sokkal később egy gombnyomásra lehívhatunk az internetről – akár teljesen ingyen. A szakember szerint ugyanis a külföldi trendek egyértelműen abba az irányba mennek, hogy a film vetítését ne a nézőkkel, hanem hirdetőkkel fizetessék meg.

Az akcióban szereplő filmek egyaránt megtekinthetőek PC-n vagy Macen, Windows vagy Linux platformon és mobilböngészőkön keresztül is. A lejátszáshoz a Flash Player minimum 9-es verziójára és 1-1,5 megabites sávszélességre van szükség.

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.